İsyan Çiçekleri (Roman)
1968 kuşağının militarist cumhuriyet anlayışını savunmayı ve sosyalist devrim idealine inanmayı, ‘ilericilik-devrimcilik’ zannettiğini söylemek mümkündür. Üniversiteleri işgal eden sosyalist gençlerin; sadece siyasi iktidarı değil, kendisi gibi düşünmeyen arkadaşlarını da ‘gerici’ olmakla suçladıkları malûmdur. İsyan Çiçekleri romanı; Ankara’da 12 Mart Muhtırası’ndan önce, üniversite öğrencilerinin yaşadıkları hayatın bir kesitini ortaya koyan otobiyografik bir romandır.
Hüsnü AKTAŞ
16.10.2021 13:55
1.797 okunma
Türkiye’de yaşanan siyasi mücadelede; başta Fransa olmak üzere, batıdan ithal edilen politika kültürünün önemli bir yeri vardır. 27 Mayıs 1960 Askeri Darbesi’nden önce; sokakları ‘Olur mu böyle olur mu, kardeş kardeşi vurur mu?’ marşıyla inleten gençler, adım adım kimlik krizine sürüklenmişlerdir. 1968 kuşağının militarist cumhuriyet anlayışını savunmayı ve sosyalist devrim idealine inanmayı, ‘ilericilik-devrimcilik’ zannettiğini söylemek mümkündür. Üniversiteleri işgal eden sosyalist gençlerin; sadece siyasi iktidarı değil, kendisi gibi düşünmeyen arkadaşlarını da ‘gerici’ olmakla suçladıkları malûmdur. İsyan Çiçekleri romanı; Ankara’da 12 Mart Muhtırası’ndan önce, üniversite öğrencilerinin yaşadıkları hayatın bir kesitini ortaya koyan otobiyografik bir romandır. Yeni düzenlemesi yapılan eserin 24. baskısı lüks Karton kapağa ve lüks şamua kağıda basılmıştır. ISBN 978-975-7719-69-4
Ücretsiz kargo, Kredi Kartı ile alımlarda peşin fiyatına 2 taksit imkanı...
 
 
...
Yorum Ekle
Adınız :
Başlık : Yorumunuz :
Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
YAZARLAR
...
...