Kelimeler Kavramlar
Kaynaklarda ‘anlaşma maksadıyla kullanılan sesler ve işaretler sistemi’ şeklinde tarif olunan dil, Allahû Teâlâ’nın (cc) insanlara bahşettiği bir nimettir. Bütün kardeşlerimizin yakinen tanıdığı, günümüzün fakihlerden Yusuf Kerimoğlu Hocaefendi’nin yıllar önce kaleme aldığı “Kelimeler ve Kavramlar” isimli kitaptır. Kavram kargaşasının yaşandığı bir zamanda, hem de kavramların içlerinin boşaltıldığı, İslami ıstılahların üzerlerinin tozlandığı, bilinçli bir şekilde ıstılahi kavramların Müslümanların gündemlerinden düşürüldüğü bir zamanda, Hocaefendi’nin böyle eseri kaleme alarak müslümanların gündemine taşıması, müstekbirlerin müslümanların zihinlerinde kurdukları tuzakları altüst etmiştir.ekilde kendi kararını kendisi verebilecektir.
Yusuf KERİMOĞLU
16.10.2021 12:35
2.079 okunma
Paylaş
İnsanın yaratılış hikmetini, yeryüzündeki hilâfet vazifesini, insan-eşya ilişkilerini ve insanların birbirleriyle olan münasebetlerini izah edebilmek için kelimelere muhtacız. Kaynaklarda ‘anlaşma maksadıyla kullanılan sesler ve işaretler sistemi’ şeklinde tarif olunan dil, Allahû Teâlâ’nın (cc) insanlara bahşettiği bir nimettir. Bütün kardeşlerimizin yakinen tanıdığı, günümüzün fakihlerden Yusuf Kerimoğlu Hocaefendi’nin yıllar önce kaleme aldığı “Kelimeler ve Kavramlar” isimli kitaptır. Kavram kargaşasının yaşandığı bir zamanda, hem de kavramların içlerinin boşaltıldığı, İslami ıstılahların üzerlerinin tozlandığı, bilinçli bir şekilde ıstılahi kavramların Müslümanların gündemlerinden düşürüldüğü bir zamanda, Hocaefendi’nin böyle eseri kaleme alarak müslümanların gündemine taşıması, müstekbirlerin müslümanların zihinlerinde kurdukları tuzakları altüst etmiştir. Yusuf Kerimoğlu Hocamızın bu hizmetinin, Müslümanlar için ne kadar faydalı olduğunu kelimelerle anlatmak kolay değildir! Bu eserin kaleme alınmasıyla birlikte, bir yandan müslümalarda siyasi bir hareketlilik olmuş, bir yandan da bu tür eserlerin yazılmasına vesile olmuştur. Bu eser; “Türkiye Yazarlar Birliği” tarafından 1983 senesinde, yılın en başarılı eseri seçilmiştir. İlk baskısı 1983 yılının ilk aylarında yapılan bu eserin çoğu baskısına yeni maddeler ilave edilerek genişletilmiştir.
448 Sayfa, Küçük Boy, 2. Hamur Kağıt, Sıvama Kapaklı Lüks Ciltli.
Ücretsiz Kargo, Kredi Kartıyla 3 Taksit İmkanı.
ISBN: 978-605-4294-19-3
 
 
...
Yorum Ekle
Adınız :
Başlık : Yorumunuz :
Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
YAZARLAR
Haber Akışı
...